X

Sant Josep retira el vaixell embarrancat as Migjorn de ses Salines sense esperar a Costes

L'Ajuntament ha lamentat que l'embarcació suposava un perill per la posidònia

25/11/2019

Sant Josep retira el vaixell embarrancat as Migjorn de ses Salines sense esperar a Costes

Sant Josep ha retirat aquest dilluns el veler de catorze metres d’eslora que havia quedat encallat el passat mes de juny a la platja de ses Salines. Cap altra administració no se n’ha volgut fer càrrec i per tant, el consistori josepí ha pagat 14.500 euros (IVA inclòs) per llevar-lo de la vorera i ara passarà la factura al propietari de l’embarcació.

En poc més de dues hores els tècnics han desballestat l’embarcació amb la col·laboració d’agents de Medi Ambient i el vist-i-plau de la Demarcació de Costes i Capitania Marítima. El ‘Blitz’ suposava un perill pels banyistes i un risc per les praderies de posidònia i el Parc Natural, motiu pel qual el consistori josepí ha decidit actuar de manera subsidiària.

Abans d’això, l’Ajuntament va mantenir contactes amb el propietari i l’empresa asseguradora perquè es fessin càrrec de l’embarcació, sense cap èxit. Aquest és un incident més dels molts que es produeixen a aquesta zona d’Eivissa degut a la saturació d’embarcacions al litoral josepí. Segons destaca el consistori, molts d’aquests vaixells fondegen de forma irregular, una situació que posaria de manifest la necessitat de regular i controlar les activitats nàutiques.

25/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris