X

Final de novembre assolellat

En alguns casos, superarem els 20 ºC de forma generalitzada

25/11/2019

Final de novembre assolellat

Després d’uns dies on la tònica predominant ha estat el temps insegur i inestable, la darrera setmana de novembre serà molt més tranquil·la, meteorològicament parlant. Les precipitacions han estat molt benvingudes, en especial a Mallorca i Menorca on els registres han estat més destacats. En tot l’episodi, s’han acumulat més de 50 mm en alguns punts del Llevant mallorquí i entre 30 i 40 mm a l’est de Menorca.

Tanmateix, el vent ha estat un dels grans protagonistes arreu de les illes. La ratxa màxima enregistrada van ser els 127 km/h a la Serra d’Alfàbia. També destaquen els més de 100 km/h al Cap de Formentor i Sa Tudossa. En general, les ràfegues s’han mogut entre els 60 i 80 km/h.

I un ingredient més, la mala mar. Hem tingut uns dies amb molt mala mar, especialment al nord de Mallorca i a Menorca. L’alçada d’ona significativa va superar els 4,5 metres a la boia de Maó o al voltant dels 3,5 metres a sa Dragonera. En aquest sentit, ja s’han desactivat tots els avisos per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Aquests propers dies estaran encapçalats pel sol i les temperatures suaus. Idò es tractarà d’un sol esmorteït pel pas de molts niguls de tipus alt i prim. Seran dies on els cirrus seran ben presents als nostres cels. I atenció a les hores centrals del dia perquè arribarem i, en alguns casos, superarem els 20 ºC de forma generalitzada. Tot i això, les nits continuaran fresques, amb valors un pèl elevats per l’època de l’any.

Així idò, gaudirem d’un final de mes amb domini de l’anticicló i deixarem enrere aquestes jornades de plogudes, vent i mala mar. Sens dubte, la natura i el camp han agraït aquestes precipitacions, en un mes pluviomètricament com toca, humit i plujós.

25/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris