X

PP i C’s demanen apujar l’ajut fins als 15 i 12 milions respectivament

Les seves esmenes i les d'altres partits es debatran pròximament a Madrid

22/11/2019

PP i C’s demanen apujar l’ajut fins als 15 i 12 milions respectivament

Es pretén ampliar l'ajut de Thomas Cook a més treballadors i empresaris d'Espanya

L’ampliació tant en quantitat econòmica com en número de comunitats cobertes per l’ajut per la fallida de Thomas Cook serà tema de debat la setmana que ve a la Comissió Permanent del Congrés dels Diputats on han arribat prop de 30 esmenes al projecte de llei de mesures urgents aprovat per La Moncloa l’octubre.

Insuficients diuen que són els ajuts les esmenes presentades, per exemple pel PP, Ciutadans i Vox: consideren que tant les comunitats a qui s’han adreçat – sobretot les Balears i les Canàries- haurien de rebre més. També que altres territoris que queden fora dels ajuts tot i tenir turisme internacional n’haurien de rebre.

De fet el Partit Popular demana elevar els vuit milions d’euros d’ajut al sector turístic balear per la fallida de Thomas Cook, a 15 milions d’euros. Fins a 12 milions d’euros demana apujar l’ajut Ciutadans.

Unides Podem, per la seva banda, demana que els ajuts abastin més treballadors i coincideix amb el PP en reclamar també l’extenció de la bonificació de les quotes de la Seguretat Social a qualsevol contracte indefinit i a les activitats de transport, distribució i comerç vinculades al sector turístic. Sobre aquesta mesura, Ciutadans sol·licita per esmena que inclogui els autònoms i que també es tenguin en compte els afectats de Catalunya, València i Andalusia.

22/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris