X

‘Recuperar els quarters donarà vida al poble’

Pepe Tadeo, primer alcalde i fundador de la Plataforma des Castell, demana unitat per dur endavant els projectes a les antigues casernes

22/11/2019

‘Recuperar els quarters donarà vida al poble’

El primer alcalde des Castell i fundador de la Plataforma ‘Quarters per al Poble’, Josep Tadeo, demana unitat per tirar endavant amb els projectes anunciats a les antigues casernes militars de s’Esplanada i així “donar vida” al municipi.

En una entrevista al programa Illes i Pobles d’IB3, Tadeo celebra la compra pública dels antics quarters, després de més de 20 anys de reivindicació ciutadana. Mentre, Imma Paltor, des de l’associació de veïns des Castell, confia que l’execució dels projectes sigui una realitat “el més prest possible” perquè “d’aquí a 8 o 10 anys”, el poble vegi reactivada la seva activitat econòmica.

Aquesta setmana s’han anunciat els usos dels antics quarters des Castell, construïts pels anglesos al segle XVIII. La plaça Esplanada es convertirà en l’epicentre de l’activitat d’aquest poble de 7.400 habitants quan el quarter Duc de Crillón es converteixi en una residència per a gent gran amb dependència, on també es traslladarà el centre de dia.

A l’altra banda de la plaça hi ha el quarter Comte Cifuentes, que s’adequarà per convertir-se en un centre de Formació Professional amb una oferta prevista d’onze graus diferents.

També es construiran 45 habitatges i un aparcament soterrat al nucli de Santa Anna.

El cost total supera els 11 milions d’euros, sense comptar l’institut d’FP, que encara s’ha de concretar.

Les administracions esperen que les obres puguin començar en el primer semestre de 2023.

Els quarters són públics des del mes d’abril d’enguany. Es van comprar en col·laboració entre el Govern, el Consell i l’Ajuntament per 2,4 milions d’euros. Aquesta era la primera passa per poder dedicar-los a cobrir diverses necessitats del municipi reivindicades pels veïnats des de feia més de dues dècades.

22/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris