X

El preu de venda immobiliària a Maó i Ciutadella se situa gairebé al nivell d’abans de la crisi

Els agents immobiliaris de Menorca reconeixen greus dificultats per trobar lloguers a preus assequibles

22/11/2019

El preu de venda immobiliària a Maó i Ciutadella se situa gairebé al nivell d’abans de la crisi

Segons dades recollides pel Col·legi d’API de Balears, a Maó el preu de venda d’un immoble se situa en els 1.978 euros per metre quadrat, mentre que a Ciutadella seria de 2.175 euros; una xifra pràcticament igual a la de 2008, després que el 2014 es toqués terra amb un descens d’entre un 15 i un 25%. Un augment de preus que els professionals diuen que es comença a moderar, tot i que asseguren que hi ha un problema amb el finançament bancari.

En el mercat de lloguer es calcula que a Menorca els preus s’haurien incrementat gairebé un 50% des d’aquest punt més baix de la crisi de l’any 2014. Una situació que els mateixos API veuen preocupant per la manca de lloguers a preus assequibles.

Aquestes reflexions s’aborden en la jornada formativa organitzada conjuntament pel Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Balears i l’Associació d’API a Maó; una trobada que ha arrencat amb una xerrada en la qual s’ha exposat la seva situació davant del fet que s’estiguin implantant empreses d’intermediació que operen a través d’internet i s’ofereixen com a immobiliàries de baix cost. Els API hi confronten el servei personal i la garantia que -asseguren- qualsevol consumidor els pot confiar la seva propietat per vendre-la o llogar-la perquè la gestionarà un professional col·legiat, amb una assegurança de responsabilitat civil i que ha acreditatels coneixements necessaris.

22/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris