X

ERC manté la condició d’una mesa de negociació per donar suport al govern de coalició

La formació independentista farà una consulta a les seves bases per decidir la posició respecte de la investidura

21/11/2019

ERC manté la condició d’una mesa de negociació per donar suport al govern de coalició

L’estabilitat d’un nou govern central no està garantida, de moment. A poques setmanes del ple d’investidura, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) manté la condició d’una “mesa de negociació” per donar suport al govern de coalició.

ERC farà una consulta a les seves bases per decidir la posició respecte de la investidura. La militància haurà de contestar telemàticament “si està d’acord a rebutjar la investidura de Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític a través d’una mesa de negociació”.

Així mateix, ERC s’ha reunit al Parlament amb la formació de Quim Torra, JxCat, per coordinar, diuen, la seva resposta al PSOE. Respecte a això, la Portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que “parlem amb tothom i seguirem parlant, i per tant estem molt contents perquè es tracta d’això, de parlar i trobar solucions”.

D’altra banda, el líder popular, Pablo Casado, ha descartat l’abstenció per afavorir la investidura de Sánchez, però en canvi, ha dit, són els que garantiran l’estabilitat de govern.

Pedro Sánchez, mentrestant, s’ha mostrat confiat a formar un govern al més aviat possible per acabar, ha dit, amb el bloqueig i obrir una estapa d’estabilitat. Després del preacord de govern amb Unides Podem, Pedro Sánchez necessitaria l’abstenció dels 13 diputats d’ERC i el suport d’altres formacions minoritàries per a ser investit President del Govern central.

21/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris