X

Consum multa amb 1,7 milions d’euros empreses que venien productes i aliments perillosos

80.000 productes han estat retirats de la venda el 2018 a les Balears

21/11/2019

Consum multa amb 1,7 milions d’euros empreses que venien productes i aliments perillosos

Imatge d'arxiu.

El Govern ha retirat 80.000 productes de les Illes per incomplir la normativa. Són dades corresponents a l’any passat i que suposen un increment del 15 per cent si les comparam amb les del 2016. Entre els productes que més s’intervenen hi ha els alimentaris. L’objectiu és detectar-ne els perillosos i apartar-los del mercat perquè no afectin els consumidors. Al 2018, la Conselleria de Consum va imposar sancions per valor d´1,7 milions d’euros a empreses per aquest motiu.

El Govern actúa en dues línies diferents: a nivell industrial i alimentari, fent recomanacions com ara comprovar el nom dels productes, la composició, el termini d’ús o les dades de l’empresa responsable.
Els inspectors treballen al mateix temps al carrer i a les xarxes per evitar possibles irregularitats i detectar productes perillosos o que incompleixen la normativa europea. Però, segons Félix Alonso,  director general de Consum, “la col.laboració ciutadana és fonamental, perque nosaltres no podem estar darrera de cada producte i de cada tenda”.

Només en la darrera campanya de Tots Sants i Halloween, l’administració va retirar més de 4.600 productes. Actualment treballa en el Black Friday i el Cyber Monday, els pròxims 29 de novembre i 2 de desembre.

21/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris