X

Els farmacèutics de les Illes avisen del perill de l’automedicació

Posen en marxa per primera vegada unes 'Xerrades saludables' per tal d'informar la població i evitar la compra de fàrmacs no acreditats per internet

14/11/2019

Els farmacèutics de les Illes avisen del perill de l’automedicació

Avui dia un 36% de la població encara creu que la grip o el refredat es cura amb antibiòtics. Una percepció com aquesta sovint es tradueix en l’autodiagnosi i l’abús de medicació. D’altra banda segons la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica, enguany moriran 26.200 persones per infeccions provocades per bacteris resistents a antibiòtics. Davant d’aquest fet a Menorca es posa en marxa el primer Cicle de Xerrades Saludables, iniciativa pionera a Balears.

També es calcula que entre un 65 i un 70% dels medicaments que es venen per internet són o bé manipulats o falsos o no tenen cap principi actiu. Els farmacèutics exposen que si algú vol comprar medicaments per internet (a banda de la parafarmàcia) ells estan autoritzats a vendre’n, tot i que només els que no necessiten recepta. També aconsellen a qui tingui dubtes que es desplaci a una farmàcia i posen com a exemple que en un any els farmacèutics menorquins (a Menorca hi ha 40 farmàcies) ofereixen uns 370.000 consells a la població, consells que també eviten el col·lapse de l’Atenció Primària.

Amb aquesta voluntat informativa i preventiva el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears i la Cooperativa Farmacèutica de Menorca han organitzat el primer Cicle de Xerrades Saludables -iniciativa pionera a Balears- que, en quatre sessions repartides entre Maó i Ciutadella, s’inicia dijous 21 de novembre a les 19.30 al Museu de Menorca amb una xerrada que porta per títol ‘Fem un bon ús del Paracetamol i l’Ibuprofèn?’ i que també abordarà la prevenció de la diabetis mitjançant l’alimentació, què fer si es pateix un accident domèstic no greu i informarà sobre la lactància.

14/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris