X

El GOB avisa: el nou moll de formigó de Cala Corb afecta greument la fauna marina

El projecte, pressupostat en gairebé 2 milions d'euros, preveia inicialment que l'estructura fos de llenya

12/11/2019

El GOB avisa: el nou moll de formigó de Cala Corb afecta greument la fauna marina

Les obres del nou passeig entre el Moll d’en Pons i Cala Corb, as Castell, són qüestionades pels ecologistes de Menorca. Autoritat Portuària va decidir canviar els molls de llenya projectats inicialment per uns de formigó que, segons el GOB, perjudiquen greument la fauna marina.

Era un projecte molt esperat i promès des del 2015. Finalment, la primavera passada Autoritat Portuària començava les obres per unir el Moll d’en Pons amb Cala Corb per la costa. A més de transformar bona part de la façana marítima des Castell en un passeig, la passarel·la de llenya havia d’acollir amarraments per a una setantena d’embarcacions de petita eslora. Però, una vegada ja iniciades les obres, l’ens portuari ha decidit canviar-ne l’estructura de fusta per una de formigó. Diuen que donarà més estabilitat en un fons marí que han trobat amb un desnivell molt acusat.

Però, el GOB Menorca ha demanat consultar l’expedient de les obres, perquè creu que el canvi de tipus d’estructura repercutirà negativament en la fauna marina.

La passarel·la, de 400 metres de llarg i 2 metres i mig d’ample, tindrà la mateixa estètica que la vorera contrària.

12/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris