X

La fiscalia demana més de 7 anys de presó per a l’autor de l’incendi de la Serra de Tramuntana

El veïnat d'Andratx ha assegurat davant el tribunal que ho va fer "sense voler"

11/11/2019

La fiscalia demana més de 7 anys de presó per a l’autor de l’incendi de la Serra de Tramuntana

L’autor de l’incendi que a l’estiu del 2013 va cremar més de dues mil hectàrees a la Serra de Tramuntana, diu que ho va fer “sense voler”. El veïnat d’Andratx ha reconegut davant del tribunal que el jutja que va tirar restes d’una barbacoa a un bancal. Pensava que eren fredes, i sent molt el que va passar. La Fiscalia demana que el condemnin a 7 anys i mig de presó, per un delicte d’incendi forestal. També reclama que pagui indemnitzacions que sumen prop de 7 milions d’euros. En canvi, la seva defensa manté que va ser una imprudència i demana que l’absolguin.

L’incendi més gran registrat a les Balears

El foc va començar a la una del migdia del 26 de juliol del 2013, a la Coma Calenta, al municipi d’Andratx. El foc va avançar amb rapidesa per mor de les condicions meteorològiques i abans de les 3 de l’horabaixa ja havia ascendit a nivell 2.

Es començaren a desallotjar els veïnats de les cases més pròximes a les flames, es varen tancar les carreteres entre es Capdellà i Andratx i Estellencs i Andratx i també alguns carrers del poble. Quan es va fer fosc, aquesta era la imatge d’Andratx cremant en una nit ben llarga per tots els veïnats.

Amb la llum del dia es reprengueren les feines d’extinció en què participaren mitjans terrestres i aeris procendents de la Península. Efectius de la Unitat d’Emergències de València s’afegiren al dispositiu centrat a evitar que el foc arribàs a les zones de Sant Elm i Estellencs. Però després de dos dies cremant, lluny d’afluixar l’incendi s’estenia cap a Estellencs i la matinada del diumenge es varen haver de desallotjar els veïnats del poble.

Fins 5 dies després, l’incendi no es va poder donar per estabilitzat. Va cremar durant 18 dies i finalment el dimarts 13 d’agost es va donar per extingit després d’haver afectat prop de 2.400 hectàrees a la serra de Tramuntana, 800 d’elles d’arbrada, dels municipis d’Andratx, Estellencs i Calvià.

11/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris