X

Suren 35 tortugues marines de les postes d’aquest estiu a platges d’Eivissa

Els experts avisen que aviat més tortugues marines vendran a pondre a les platges Balears

11/11/2019

Suren 35 tortugues marines de les postes d’aquest estiu a platges d’Eivissa

El laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA) d’Andratx acull 8 de les 35 tortugues marines supervivents de les dues postes d’aquest estiu a les platges eivissenques. La resta estan repartides al Palmaquarium i l’Oceanogràfic de València.

Al LIMIA tenen cura dels animals Guillem Félix i Elena Pastor. És la primera vegada que la comunitat posa en marxa un programa per surar tortuguetes marines acabades de néixer.

Cada dilluns passen revisió, les pesen i amiden. Ja han triplicat el pes, dels 13 grams del 12 de setembre, als prop de 50 actuals. També es forma bé la closca, gràcies a unes làmpades especials que imiten els rajos solars.

La posta de les tortugues marines a les platges d’Eivissa, aquest estiu, va ser un fet totalment insòlit que aviat podria tornar-se habitual per mor de la pujada de la temperatura de la mar a Turquia i Grècia, que empeny cap a la nostra costa la reproducció de l’espècie.

La comunitat ja ha comprat incubadores i estan formant personal per a pròximes intervencions en cas de tortugues que ponen a les nostres platges.

De moment, el projecte per salvar aquestes tortugues marines continuarà fins a la tardor de l’any que ve, quan està previst que tornin a Eivissa per ser alliberades.

11/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris