X

El Parlament aprova el reconeixement a les víctimes del franquisme

Els ànims s'han tornat a encendre quan l'oposició ha demanat a l'executiu sobre les inversions que es faran amb els doblers de l'impost del turisme sostenible

05/11/2019

El Parlament aprova el reconeixement a les víctimes del franquisme

El Parlament ha aprovat una proposició no de llei de PSOE, Unides Podem i Més per Mallorca per al reconeixement i homenatge d’estat a les víctimes i exiliats de la dictadura franquista. El text ha rebut el suport també del Grup Mixt, El Pi i Ciutadans, però hi han votat en contra VOX i el Partit Popular.

La proposició no de llei inclou, entre altres punts, declarar la il·legalitat dels tribunals i dels procediments instruïts en relació amb la Guerra Civil i la Dictadura franquista fins al 1978, per ser contraris a la llei i vulnerar, afirmen, les més elementals exigències del dret a un judici just.

Però al Parlament els ànims s’han tornat a encendre quan l’oposició ha demanat a l’executiu sobre les inversions que es faran amb els doblers de l’impost del turisme sostenible. Una discussió a la qual també s’ha hagut d’enfrontar el conseller de Transició Energètica.

Els diputats del grup mixt de Més per Menorca i Gent per Formentera han criticat que encara no s’hagi posat en marxa el mecanisme que els permeti assistir a les comissions de manera telemàtica, és a dir, sense haver de traslladar-se a Mallorca.

05/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris