X

Els voluntaris que estudien l’evolució de la posidònia fan la darrera immersió de l’any

Els resultats que s'extreuen serveixen per dissenyar polítiques de gestió efectives per preservar aquesta planta

02/11/2019

Els voluntaris que estudien l’evolució de la posidònia fan la darrera immersió de l’any

Darrera immersió dels voluntaris de la xarxa de monitoratge de posidònia per mesurar l’estat de les praderies de la costa balear. Avui s’han submergit a la Colònia de Sant Pere i hi han observat petites millores. Més d’un centenar de bussejadors conformen aquest programa que fa 17 anys que col·labora en el control d’aquesta planta.

La Xarxa de Monitoratge de la Posidònia es va iniciar l’any 2002, i té l’objectiu de fer un seguiment a les 39 estacions arreu de les Illes, on s’avalua l’evolució i la salut de les praderies de posidònia, tenint en compte una sèrie de paràmetres. També es mesura la possible presència de nacres i algues invasores.

La d’avui a la Colònia de Sant Pere és la darrera immersió d’enguany, però n’hi ha hagudes moltes més. Durant la campanya d’enguany, s’hi ha realitzat seguiment a 27 estacions de posidònia: 15 es troben a Mallorca. 10 a Menorca. I 2 a Formentera. A Mallorca i Formentera el seguiment ha estat possible gràcies a 15 clubs o centres de busseig, i un total de 117 bussejadors voluntaris.

A Menorca, el seguiment es realitza conjuntament amb l’Observatori Socioambiental de Menorca. Un pic acabada la campanya d’enguany, ara arriba el moment d’estudiar les dades recollides, i extreure les conclusions amb un gran objectiu: establir mesures d’informació, control i gestió per preservar les praderies de posidònia.

02/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris