X

Els promotors del nou parc de Son Salomó proposen millores ambientals per evitar el rebuig de la Martí i Bella

Ciutadella dona llum verda al calendari d'execució: les obres començaran a principi d'any, costaran 30 milions i ocuparan 101 hectàrees

31/10/2019

Els promotors del nou parc de Son Salomó proposen millores ambientals per evitar el rebuig de la Martí i Bella

A finals de l’any que ve, el 20 per cent de l’energia que alimentarà Menorca serà renovable. Els promotors proposen millores mediambientals per evitar el rebuig de la societat Martí i Bella, que ha dut el parc als tribunals.

Després d’esperar més de 7 anys a posar-lo en marxa, els promotors del nou parc volen començar les obres entre finals d’any i principis del que ve. Amb un pressupost de 30 milions d’euros, ompliran de plaques 101 hectàrees del paratge de Punta Nati. Esperen connectar-se amb la subestació elèctrica de Ciutadella per servir energia a finals del 2020.

Amb la reducció de la superfície i el fet que gairebé han doblat la potència de les plaques solars respecte del previst inicialment, els promotors s’han adaptat al condicionaments ambientals i de conservació dels béns etnològics plantejats pel Consell. Ara, a més, proposen millores socials per intentar donar resposta al rebuig al projecte que manté als tribunals la Societat Historicoarqueològica Martí Bella.

A més d’aquest parc, la promotora TW Solar n’executa un altre a Llucmajor i en té 6 més en cartera a les Balears, entre ells un de 4 MegaWats a Alaior.

31/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris