X

El negoci de les flors als cementiris: estranys, gladiols i clavells

Enguany l'Ajuntament de Llucmajor ha instal·lat tres carpes per a la venda a la porta

31/10/2019

El negoci de les flors als cementiris: estranys, gladiols i clavells

Els cementeris de les Illes es preparen per a rebre milers de visitants que aquests dies recorden els seus éssers estimats. Avui  ja n’hi ha molts que s’avancen per evitar les aglomeracions, una escena que es repeteix a tots els cementeris. I a Llucmajor, enguany l’Ajuntament ha instal·lat tres carpes per a la venda de flors, on els floristes locals hi exposen els seus productes amb l’objectiu de facilitar als ciutadans la compra i transport.

A Eivissa, les floristeries no tanquen al migdia en la vigília del Dia de Tots Sants, el treball s’acumula, perquè cada any les persones s’avancen a la festivitat per netejar i dur flors al cementeri en record dels seus éssers estimats. La majoria, gent gran que creu que és una tradició que es perdrà.

Malgrat que cada vegada estan més de moda les celebracions com Halloween, a Eivissa tenen les nostres pròpies tradicions i els panellets són les postres típiques de Tots Sants. A la pastisseria La Canela els preparen de diferents formes. Els panellets clàssics només porten farina d’ametlla, rovell d’ou, sucre i canyella. Les receptes més casolanes hi afegeixen patata o moniato. També hi ha varietats de coco ratllat, cafè, maduixa, vainilla o cacau. Alguns clients de la pastisseria ja han fet cua aquests dies per comprar-ne. De fet, els pastissers ja porten una setmana de preparació però com sempre han estat aquests últimes dies en els quals han tengut més feina.

31/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris