X

El CIS pronostica una clara victòria del PSOE a les pròximes eleccions

29/10/2019

El CIS pronostica una clara victòria del PSOE a les pròximes eleccions

El CIS ha publicat la seva darrera enquesta preelectoral, fet abans que es conegués la sentència del Procés i es dugués a terme l’exhumació del dictador. Dona una clara victòria al PSOE, amb una intenció de vot de més del 32% que es traduiria en una forquilla d’entre 133 i 150 diputats, molt per sobre dels 123 escons que aconseguí a les generals del passat mes d’abril.

El PP mantendria la segona posició, però remuntaria i obtendria entre 74 i 81 escons, fins a 15 més que a les passades eleccions; CIUTADANS, en canvi, cauria fins al 10,6% amb entre 27 i 35 diputats, molt lluny dels 57 escons que tenia.

Es veuria superat per UNIDES PODEM i les seves confluències amb un suport del 14,8% que podria aconseguir fins a 45 escons, és a dir, quedaria quasi igualat amb els seus darrers resultats. Finalment, VOX perdria un poc de força amb un màxim de 21 diputats i MÉS PAÍS més COMPROMÍS, irrompria amb un 3 per cent dels vots que equivaldrien entre 3 i 4 escons.

Així per tant, amb els resultats d’aquesta enquesta, el PSOE podria governar amb majoria absoluta tant amb UNIDES PODEM com amb CIUTADANS.

29/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris