X

Conflicte Muro-Santa Margalida per la depuració d’aigües, que està al límit

El projecte d'una nova depuradora a Can Picafort, que no vol l'Ajuntament de la Vila, està paralitzat mentre continuen els vessaments

24/10/2019

Conflicte Muro-Santa Margalida per la depuració d’aigües, que està al límit

Molts pobles de les Illes tenen problemes amb les depuradores, però probablement la de Son Bosc, a Muro, és la que més preocupa. Ha de donar servei a dues zones turístiques tan importants com Platges de Muro i Can Picafort, i no dona l’abast. En teoria, el Ministeri ha de construir una nova depuradora a Santa Margalida, perquè la de Muro no estigui tan saturada. Però deim en teoria, perquè tot i que el projecte està redactat, de moment, no s’ha posat en marxa. IB3 ha contactat amb el Ministeri per demanar explicacions, però no hem obtingut resposta. I la situació és encara més complicada perquè l’Ajuntament de Santa Margalida no està d’acord amb el projecte. La qüestió s’haurà de resoldre als tribunals. Mentrestant, grups ecologistes denuncien dia rere dia el vessament d’aigües mal depurades a la mar en aquesta zona de Mallorca. El darrer ha estat Mallorca Blue amb un vídeo de denúncia.

Mentrestant, a Inca l’any que ve començarà l’ampliació de la depuradora. El projecte costarà 12 milions i mig d’euros i les obres s’allargaran diversos anys. La renovació d’aquestes instal·lacions és una de les obres més importants i urgents que començaran aviat, però no l’única. A sa Pobla la primavera que ve també s’ha d’ampliar la planta de tractament d’aigües brutes, que ha quedat petita per atendre l’increment poblacional.

Per part seva, Abaqua es compromet a destinar 4 milions d’euros a la millora i ampliació d’estacions depuradores. A banda, el grent, Guillem Rosselló ha dit a IB3 que cercaran també finançament de l’impost turístic i de fons europeus.

24/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris