X

Els casos de Bris i Carlos Luis davant Estrangeria

23/10/2019

Els casos de Bris i Carlos Luis davant Estrangeria

“Si demano cita avui i me la donen per l’any que ve, no passa res. El que necessito és plaça per agafar aquesta cita. I fins ara no ha estat possible”. Qui així parla és Bris, de Nigèria. Necessita acomplir el tràmit de registre de l’empremta dactilar pel permís de residència.

Bris ha patit la dificultat de fer-se un lloc en el laboriós procediment per accedir al servei de les dependències d’estrangeria a les instal·lacions de l’Estat al Polígon de Llevant de Palma. També l’ha patida Carlos Luis, de la República Dominicana, que s’ha presentat a provar sort sense cita prèvia perquè aconseguir-la per internet li ha resultat “impossible”. Tots dos confien que les millores anunciades per la Delegació del Govern i al Prefectura de la Policia Nacional posin solució a aquest dèficit crònic en el servei.

Es tracta d’un pla de xoc a l’Oficina d’Estrangeria que ha de servir, a més, per cobrir l’extra de feina derivat dels tràmits amb ciutadans britànics arran del Brèxit previst pel pròxim 31 d’octubre. “L’augment dels tràmits per part de ciutadans britànics havia col·lapsat el servei per a ciutadans d’altres nacionalitats i amb les noves incorporacions de personal es pal·liarà aquesta pressió”, ha explicat l’oficial Esther Ribas, Cap de l’Oficina Única d’Estrangeria de la Policia Nacional.

“La població estrangera creix a les Balears amb una taxa superior a altres comunitats, això fa necessari adoptar mesures com modificar el sistema telemàtic Mercuri perquè, a més de renovar-hi permisos, també s’hi puguin tramitar sol·licituds inicials”, ha explicat també la Directora de l’Àrea de Treball i Immigració de la Delegació de Govern a Balears, María Alarcos, en la visita d’avui a l’edifici de l’administració de l’Estat de les principals autoritats de la Policia i de la representació de l’administració estatal a les illes.

 

23/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris