X

El projecte de la pedrera d’Establiments planteja dur-hi 6 milions de tones de runa

Per acabar d'omplir el gran clot de fins a 100 metres de desnivell format al llarg de 50 anys, el projecte planteja dur graves i altres materials de construcció de l'exterior

23/10/2019

El projecte de la pedrera d’Establiments planteja dur-hi 6 milions de tones de runa

Les instal·lacions industrials abandonades de la pedrera de sa Garrigueta Rasa seran desmantellades si prospera el projecte que l’empresa Terral Holding ha presentat al Govern.

El projecte de restauració, que es troba en exposició pública fins dia 8 de novembre, planteja dues opcions de restauració. Aquesta seria utilitzant voladures amb explosius durant els primers dos anys. Si no s’utlitzessin voladures, la restauració no seria completa en la part més alta.

Però per acabar d’omplir el gran clot de fins a 100 metres de desnivell format al llarg de 50 anys d’activitat, el projecte planteja dur graves i altres materials de construcció de l’exterior. Arribarien en camions de 20 tones procedents, entre d’altres, de les obres del segon cinturó. Una activitat lucrativa que s’allargaria durant 30 anys. El que no permetrà el Govern és que es faci negoci del material extret.

La conversió de la gravera en un parc ha estat un projecte recurrent des de l’època de Jaume Matas. El projecte presentat inclou una zona d’interpretació de l’activitat minera i aules de formació ambiental. Totes les associacions de veïnats de la zona s’oposen al projecte i han convocat una manifestació dia 26 d’octubre.

La pedrera de Son Bugadelles

Les màquines han arribat fins al cim del puig que domina el polígon industrial de Son Bugadelles, a Calvià. L’explotació de la pedrera ha rebut l’informe ambiental favorable per continuar fent-hi feina durant 35 anys més, simultàniament amb la restauració de la zona. Però la gravera de Son Bugadelles no podrà continuar cap a l’altra carena de la muntanya, la que dona a l’autopista d’Andratx, i té molt limitada l’extracció cap a la zona boscosa. Només en podrà continuar explotant les zones més baixes. La restauració autoritzada per la Comissió de Medi Ambient inclourà la repoblació de la muntanya amb flora i fauna autòctones.

23/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris