X

El nou escorxador d’aviram d’Inca podria funcionar per Nadal

Només queda revisar la documentació i trobar un veterinari per fer-hi els controls rutinaris

20/10/2019

El nou escorxador d’aviram d’Inca podria funcionar per Nadal

Fa més de 4 anys que a Mallorca no hi ha escorxador d’aus. Molts productors de pollastres han hagut d’abandonar els seus negocis perquè no tenien on sacrificar els animals. Fa dos anys, aquest escorxador d’aviram d’Inca havia d’estar enllestit. Després de mesos de retard, només queda revisar tota la documentació i que el Govern trobi un veterinari per poder-hi fer els controls rutinaris.

La Conselleria de Salut i Consum diu que només resten dues passes per obrir l’escorxador de la capital del Raiguer adaptat per tota casta d’aus i conills. Primer, els tècnics han de revisar tota la documentació. I segon, han de trobar un veterinari que hi pugui fer feina tantes hores com se sacrifiquin els animals. Si no hi ha imprevists, per Nadal, això seria possible.

L’empresa encarregada de la gestió de l’escorxador assegura que ja s’han mantengut reunions perquè el seu veterinari ho pugui fer.

En aquesta carnisseria d’Inca tot el que venen és producte local, criat i escorxat a l’illa. Tot, manco el pollastre. Ara, una trentena de pagesos podrien tornar a produir aus a Mallorca.

20/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris