X

El balanç dels aldarulls a Catalunya: 70 detinguts, 18 presons provisionals i 579 ferits

En total hi ha 400 persones que han resultat ferides en el marc de les protestes, 4 de les quals han perdut un ull o la vista

20/10/2019

El balanç dels aldarulls a Catalunya: 70 detinguts, 18 presons provisionals i 579 ferits

Mossos d'esquadra detenen un manifestant a les Rambles de Barcelona en una protesta convocada pels CDR./ EFE./ Marta Pérez

70 detinguts, 18 presons provisionals, 52 llibertats amb mesures cautelars i 579 ferits. Són algunes de les xifres que s’han pogut recollir després dels aldarulls aquesta setmana a Catalunya.

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest matí, a les 7h50, que hi ha 13 persones detingudes arran dels aldarulls a Catalunya i que hi ha 4 agents ferits.

Després de sis dies d’aldarulls continuats, s’ha decretat llibertat provisional per sis dels destinguts ahir dissabte. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)  ha informat aquest matí que el magistrat imputa els sis detinguts per desordre públic. El magistrat ha decretat la seva llibertat provisional amb mesures cautelars de personar-se un cop a la setmana, amb la retirada del passaport i la prohibició d’apropar-se i participar a cap manifestació o acció de protesta a Catalunya. També s’ha decretat presó provisional per sis detinguts.

En total hi ha 70 detinguts que han passat a disposició judicial, 35 a Barcelona, 15 a Girona, 15 a Lleida i 5 a Taragona. A més s’han acordat 18 presons provisionals ( 12 a Barcelona, 1 a Lleida, 2 a Tarragona i 3 a Girona) i 52 persones han estat posades en llibertats amb mesures cautelars.

A Madrid també hi ha hagut 12 persones detingudes, dues d’elles menors d’edat.

Fins ara hi ha registrats 14 ferits i eleven a 579 la xifra de persones agredides en el marc de les protestes, dels quals 4 han perdut un ull o la vista per l’ús de bales de goma per part de la policia.

Pel que fa als hospitalitzats, hi ha set persones a l’Hospital Sant Pau de Barcelona, cinc de les quals en estat greu (tres per lesions oculars), una menys greu i una altra que evoluciona favorablement i que va ingressar el passat dimecres. També hi ha una persona menys greu ingressada al Sagrat Cor de Barcelona i dos més a l’Hospital de Vall d’Hebron, una d’elles molt greu i una altra greu.

A l’Hospital Trueta de Girona hi ha dos persones greus, ingressats el dimecres; a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona hi ha dos persones lleus, un ingressat des del dijous, i un a l’Hospital de Sant Pau i a Santa Tecla de Tarragona, una persona menys greu. També hi ha una persona ingressada a l’Hospital del Mar a Barcelona i una altra estable a l’Hospital Clínic de Barcelona. En total hi ha 17 persones hospitalitzades.

Els danys a instal·lacions del Metro i l’ autobús a Barcelona pels aldarulls i les protestes contra la sentència s’estimen en 214.000 euros, ha informat TMB en un comunicat aquest dissabte. Les destrosses “per l’acció de grups violents” al Metro s’estimen en uns 130.000 euros, mentre que el cost de reparació de les marquesines de l’autobús s’eleven a 84.000 euros.  El cas més greu s’ha registrat al Metro, on “grups de grafiters han accedit il·legalment a les instal·lacions i han vandalitzat un total de 24 trens amb pintades”, la neteja dels quals tindrà un cost d’uns 115.000 euros.


Sisè dia de mobilitzacions a Catalunya
La Policia dispersa amb cops de porra els concentrats a la plaça Urquinaona  
Els aldarulls a Catalunya marquen el discurs polític

 

 

20/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris