X

Famílies dels alumnes dels instituts de Maó demanen transport escolar de franc

Només en tenen dret els que viuen a les poblacions que no tenen centres de secundària o a més de 3 quilòmetres de distància

17/10/2019

Famílies dels alumnes dels instituts de Maó demanen transport escolar de franc

Les famílies dels alumnes dels dos instituts que hi ha als afores de la ciutat reclamen tenir transport escolar gratuït ben igual que els escolars de Sant Lluís i es Castell, que el tenen de franc pel fet que aquests darrers no tenen centre de Secundària.

Els alumnes d’enseyament secundari obligatori dels municipis vesins a Maó que no tenen institut tenen dret a un transport escolar gratuït. Hi ha 14 rutes que recullen i deixen al·lots d’entre 12 i 16 anys pels nuclis des Castell i Sant Lluís. Els de Maó només el poden emprar, si el seu domicili és a més de 3 quilòmetres, com és el cas de la urbanització Serra Morena. Però hi ha punts de la ciutat de Maó, com per exemple el barri de Dalt Sant Joan, que estan tan enfora dels instituts com la població de Sant Lluís. Hi ha exactament 2,6 quilòmetres de distància des de cada punt. Per aquest motiu, alguns pares reclamen tenir el mateix dret al transport escolar.

L’alternativa és la línia de bus pública que uneix l’estació de busos de Maó amb els instituts. Tot i que té bonificacions per als estudiants, és de pagament.

Tenint en compte el lloc d’empadronament, la Conselleria d’Educació té disponibles en total per als tres municipis del Llevant de Menorca 650 places a busos de franc. Actualment, n’hi ha 82 de buides. Però hi tindran preferència els alumnes de cursos postobligatoris, com Batxillerat i cicles formatius, dels municipis que no tenen institut. Només hi ha una condició, que en facin ús un 75 per cent dels dies lectius, sinó perden el dret a una plaça perquè estan molt demandades.

17/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris