X

El Govern factura 10 milions anuals al Regne Unit per atenció sanitària; un cas de balcòning costa 14.000 euros

Una visita d'urgència pot costar 290 euros i 900 un dia d'hospitalització

14/10/2019

El Govern factura 10 milions anuals al Regne Unit per atenció sanitària; un cas de balcòning costa 14.000 euros

Un terç de les facturacions sanitàries a estrangers a les Illes corresponen a ciutadans britànics. El 2018, el Govern va facturar al Regne Unit 10.720.549 euros. Això suposa un 33,8% de la despesa total de ciutadans estrangers a les Illes Balears. És la xifra més alta dels darrers tres anys. Des de gener fins a l’agost d’enguany, la xifra ha superat els 6 milions d’euros. La magnitud de la despesa sanitària en la comunitat britànica és especiament important: un terç de la facturació a estrangers correspon als prop de 15.000 ciutadans d’aquest país que resideixen a les Illes.

La despesa sanitària dels britànics, amb l’amenaça del Brexit el 31 d’octubre, ha estat un dels eixos centrals al Ple del Consell Interterritorial de Salut a Madrid. El Govern, que ha estat representat amb l’assistència de la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha demanat que davant el Brexit es pugui garantir la reprocitat de l’assistència sanitària d’ambdós països.

La conselleria ha quantificat, a més,  l’atenció sanitària proporcionada als ciutadans estrangers, que és de 290 euros per una visita d’urgència, de 900 per una hospitalització per pacient i dia, o de fins a 14.000 euros en un cas de balcòning. Aquestes són les quantitats que tots els britànics, residents o turistes a les Balears, hauran d’abonar en cas de no disposar d’una assegurança mèdica a partir del primer de novembre si el Brèxit es fa efectiu. Des del Ministeri de Sanitat asseguren que hi haurà un acord.

14/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris