X

La sentència del judici del ‘procés’ suma 99 anys i mig de presó

Els magistrats de la sala penal del Tribunal Suprem, presidit per Manuel Marchena, han dictat aquest dilluns al matí penes d'entre 9 i 13 anys de presó als líders independentistes empresonats

14/10/2019

La sentència del judici del ‘procés’ suma 99 anys i mig de presó

Condemna per sedició al govern del primer d’octubre, la presidenta del parlament català, i els líders d’òmnium i l’ANC que sumen gairebé 100 anys. Els magistrats de la sala penal del Tribunal Suprem, presidit per Manuel Marchena, han dictat aquest dilluns al matí penes d’entre 9 i 13 anys de presó als líders independentistes empresonats.

La pena més alta és per l’ex vicepresident del Govern i exconseller d’economia, Oriol Junqueras: 13 anys de presó i 13 anys d’inhabilitació absoluta per sedició i malversació.

L’exconseller de Presidència, Jordi Turull, està condemnat a 12 anys de presó i 12 anys d’inhabilitació absoluta per sedició i malversació, de la mateixa manera que ho està l’exconseller d’Exteriors, Raül Romeva, i l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa.

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, està condemnada a 11 anys i mig de presó i 11 anys i mig d’inhabilitació absoluta per sedició. A l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, l’han condemnat a 10 anys i mig de presó i 10 anys i mig d’inhabilitació absoluta per sedició i malversació, com també ha estat condemnat a les mateixes penes, l’exconseller de territori, Josep Rull.

Els coneguts com a ‘Jordis’, l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, estàn condemnats a 9 anys de presó i 9 anys d’inhabilitació absoluta per sedició.

En canvi, els exconsellers que no estaven en presó preventiva, els han condemnat a penes menors per desobediènica: multa de 60.000 euros i un any i 8 mesos d’inhabilitació especial per desobediència a l’exconseller de Justícia, Carles Mundó, l’exconsellera de Governació, Meritxell Borràs, i l’exconseller d’Empresa, Santi Vila.

14/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris