X

Els professionals asseguren que el sacrifici zero d’animals abandonats és impossible

Afirmen que la iniciativa proposada pel Govern no és podrà acomplir i que costarà més doblers als ajuntaments

12/10/2019

Els professionals asseguren que el sacrifici zero d’animals abandonats és impossible

Els centres de protecció animal de Mallorca freguen el sacrifici zero des de fa anys, però asseguren que el zero absolut és impossible. Així han reaccionat davant l’anunci del Govern de promoure una llei per obligar al sacrifici zero d’animals de companyia abandonats.

A Mallorca es recullen cada any 6.000 animals perduts o abandonats. D’aquests, gairebé una quarta part van a la canera de Palma i uns 4.500 a les instal·lacions del Centre de Protecció d’Animals Domèstics (CEPAD), que dona servei a uns 50 municipis de Mallorca.

Recorden que, a dia d’avui, els exemplars abandonats poden ser adoptats o sacrificats passades tres setmanes des que els recullen. Així ho estableix la llei balear de l’any 92. En cas que es modifiqui la normativa, adverteixen que el cost de mantenir els animals a les gàbies es dispararia per als ajuntaments.

A més, insisteixen que el treball més important per evitar les eutànasies és fomentar les adopcions i aconseguir que la població de cans estigui controlada. Afirmen que, a la majoria de pobles, els animals amb microxip no arriben al 50% i, a alguns, ni al 25%.

12/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris