X

Jordi Sànchez diu que només l’absolució seria una sentència justa

L'expresident de l'ANC i diputat de JxCat ha demanat que "ningú parli de condemna suau" en relació a la seva sentència

12/10/2019

Jordi Sànchez diu que només l’absolució seria una sentència justa

L’expresident de la ANC i diputat suspès de JxCat, Jordi Sànchez, ha demanat aquest divendres que “ningú parli de condemna suau” sobre la seva sentència, perquè considera que només l’absolució seria justa. “Només demano que, després de dos anys de presó, ningú parli de condemna suau. Només l’absolució serà una sentència justa”, ha defensat al seu compte de Twitter.

“Per a alguns comença el cap de setmana més llarg de la nostra vida. Mentiria si digués que no hi ha inquietud”, ha dit davant la previsió que la sentència es conegui en els pròxims dies.

També el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha parlat sobre la imminent sentència. Cuixart ha defensat aquest divendres que “el valor de la fraternitat enforteix la consciència col·lectiva”, i que la lluita pels Drets Humans i la democràcia uneix a famílies de tot el planeta.

Ho ha dit en una carta feta pública a la presentació del documental produït per l’entitat ‘Nora Cortiñas. Converses sobre la desobediència civil’, sobre la cofundadora de les Mares de la Plaça de Maig.

El documental té com a fil conductor la visita que va fer Cortiñas a Catalunya el juliol, on va tancar les Jornades sobre Desobediència Civil de l’entitat, va visitar a Cuixart a la presó i es va reunir amb el seu vicepresident, Marcel Mauri, entre altres.

Precisament Mauri ha participat en una taula rodona sobre el documental, amb el diputat en el Congrés Gerardo Pisarello (ECP), que ha acudit com a fill d’un desaparegut durant la dictadura argentina; la germana de Salvador Puig Antich Merçona Puig Antich, i la membre de Mulheres Brasileiras contra o Feixisme Maria Badet.

“Som els hereus dels qui van lluitar per uns drets que no ens deixarem llevar”, ha dit Mauri, mentre que Pisarello ha explicat que el seu pare va ser segrestat, torturat i assassinat; Badet ha dit que treballa perquè els seus fills no siguin “víctimes de la repressió” que van sofrir els seus pares, i Puig Antich ha recordat processos judicials contra el franquisme en tribunals argentins.

12/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris