X

Els canvis legislatius fan davallar el lloguer turístic un 27%

El president de FEVITUR parla d'una normalització del mercat

08/10/2019

Els canvis legislatius fan davallar el lloguer turístic un 27%25

La Federació d’Associació d’Habitatges Turístics xifra en un 27% la davallada de l’oferta d’aquesta classe d’allotjament a les Balears entre 2016 i 2018. El motiu, segons FEVITUR, són les diferents modificacions legislatives aprovades tant a l’estat com a la comunitat.

El president de Fevitur, Tolo Gomila, s’ha referit en una entrevista a Ib3 Ràdio a les obligacions de declarar més dades a l’Agència Tributària, a través de la llei general de tributs, als canvis en la Llei d’Arrendaments Urbans o en la de Propietat Horitzontal, a més de la normativa que regula les estades en pisos vacacionals a les illes. Tot això, assegura, ha motivat una normalització del mercat d’habitatges turístics.

Gomila, d’altra banda, ha negat problemes de convivència en algunes zones de Palma on el lloguer vacacional té més èxit, com Son Espanyolet. I es remet a les dades: afirma que la incidència dels pisos turístics a Palma és molt baixa, per tant, proporcionalment, els problemes són pocs. A més atribueix a l’administració la responsabilitat de garantir que se segueixin les normes.

 

08/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris