X

IB3 torna al Llevant de Mallorca un any després

El programa Zoom d'aquest dimarts, 'La marca de l'aigua', mostra el que s'ha fet i el que queda per a fer

08/10/2019

IB3 torna al Llevant de Mallorca un any després

El 9 d’octubre del 2018 va marcar un abans i un després a Sant Llorenç i als pobles del Llevant de Mallorca. La gran torrentada que es emportar la vida de 13 persones va canviar la de moltes més. Durant dies, els professionals d’IB3 vos explicaren i documentaren el que passava allà, però també com respongueren totes les Illes amb una onada solidària mai vista abans. Ara, un any després tornam a Sant Llorenç per retrobar els municipis, ajuntaments, administracions i persones que foren protagonistes aquells dies per veure com han intentat sobreposar-se a tot el que va passar aquell capvespre.

El dimecres 9, els informatius de la cadena, els magazíns informatius d’IB3 Ràdio i d’IB3 Televisió ‘Al dia’, ‘Multiplex’ i ‘Cinc dies’, s’emetran en directe des de Sant Llorenç amb l’objectiu d’analitzar de la manera més completa possible tots els aspectes de la notícia. Parlaran amb polítics, professionals d’emergències, científics i geògrafs per analitzar, amb la perspectiva del pas del temps, què va passar i com es poden preveure aquestes situacions. També, però, seran protagonistes els qui visqueren en primera persona la torrentada i els voluntaris anònims que protagonitzaren la gran onada de solidaritat que va sacsejar les Illes Balears.

ZOOM. “La marca de l’aigua”

Dimarts, el programa de reportatges en profunditat  Zoom commemora el primer aniversari de la torrentada visitant els protagonistes del reportatge “ Després de la tempesta“, un treball conjunt dels serveis informatius que resumia, nou dies després dels fets, els terribles esdeveniments d’aquells dies i els interrogants que ens fèiem com a societat.

Els mateixos carrers, les mateixes cases i els mateixos rostres, un any després. Espectadors que visqueren la crescuda del torrent en primera persona ens explicaran què han perdut, què han après i quin sentiment els causa continuar vivint tan a prop de la zona, que va ser presa del fang i de la runa. Un element comú a les històries de Pedro Santandreu i Anita Simonet, Marina Vives, Maria Bel Sanxo i Miquel Oliver és la por. Un sentiment col·lectiu al qual s’enfronten, de la millor manera que saben, cadascun d’ells. De la mateixa manera que Antònia Santandreu, mestra del col·legi de Sant Llorenç, ha trobat en un personatge de rondalla, en Bevim, la manera per explicar als infants allò inexplicable.

 ‘Méteo’ i ‘Uep, com anam?’

Altres programes de la cadena també analitzaran aquest esdeveniment desde l’àmbit específic de la seva temàtica. Així,  ‘Uep, com anam?’ visitarà els camps d’Artà i Sant Llorenç per veure com s’han recuperat dels estralls i ‘ Méteo’ analitzarà amb geògrafs quines són les zones amb més risc de patir inundacions.

08/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris