X

El tragí de na Tere des d’Es Castell per poder visitar la seva mare al Geriàtric

No pot tenir la seva mare a prop de casa, perquè allà no hi ha una residència per a gent gran. Cada dia ha de recorrer 100 km diàris

04/10/2019

El tragí de na Tere des d’Es Castell per poder visitar la seva mare al Geriàtric

Només hi ha dos municipis a Menorca que no tenen residència per a gent gran, es Migjorn Gran i es Castell. En aquest darrer cas, la construcció d’un geriàtric és una demanda històrica al poble, que el Govern s’ha compromès a fer realitat a partir de l’any que ve.

En el passat mandat, l’Ajuntament va cedir un solar a Santa Anna, als afores, per construir-hi el geriàtric. Fins i tot té pressupost: 6 milions. Però el canvi de govern ha baratat també les intencions. L’actual ajuntament vol que el geriàtric es faci a un dels antics quarters. Mentrestant, però, els veïns han de cercar plaça a les residències d’altres pobles.

Na Tere és des Castell, i no pot tenir la seva mare a prop de casa, perquè allà no hi ha una residència per a gent gran. Per això, ha de fer quilòmetres cada dia amb el cotxe, fins a un altre poble, per anar a visitar-la. Primer, i durant prop de dos anys, fins a Ciutadella, i ara fins a Sant Lluís.

Sa mare nom Àgueda, però és coneguda com “Guedita”. Té 101 anys, és la més gran del geriàtric i una de les tres persones des Castell que es troben al centre sociosanitari de Sant Lluís, davant la impossibilitat de poder ser més a prop de les seves famílies.

Es tracta d’una demanda històrica del municipi menorquí, i que el Govern s’ha compromès a resoldre l’any que ve. En el passat mandat, l’Ajuntament va cedir un solar a Santa Anna, als afores, per construir-hi el geriàtric. Fins i tot té pressupost: 6 milions. Però el canvi de govern ha baratat també les intencions. L’actual ajuntament vol que el geriàtric es faci a un dels antics quarters.

Però quina és la millor ubicació per al nou geriàtric? Un debat que continua obert al poble.

Sigui com sigui, a l’espera de definir-ne la ubicació i que es faci el projecte, a Tere encara li queden molts mesos d’agafar el cotxe per poder veure sa mare.

04/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris