X

Ja són 10 els migrants detinguts avui a Mallorca

El delegat del govern en funcions, Ramon Morey, ha destacat que enguany és un any de rècord

01/10/2019

Ja són 10 els migrants detinguts avui a Mallorca

9 dels 10 migrants detinguts avui són a les dependències de la Policia Nacional a Manacor. Seran aquí almanco fins demà, quan s’espera que passin a disposició judicial i es resolguin els seus expedients de devolució. A les 7 i mitja del dematí la Guàrdia Civil ha localitzat l’embarcació al Caló des Borgit, a Santanyí, després de rebre l’avís de Salvament Marítim durant la matinada. Han posat en marxa un dispositiu de recerca i han remolcat la barca fins a Portocolom. Després de passar pels jutjats de Manacor, seran traslladats, previsiblement, a Centres d’Internament per a Estrangers a la Península amb un avió llogat per aquesta ocasió. I ho faran juntament amb la resta de migrants arribats aquests darrers dies.

Ahir també es localitzaren dues embarcacions a les costes de les illes. Una d’elles a Mallorca, al litoral del cap Blanc. Varen ser detinguts 4 homes, entre els quals un menor, i una dona, la primera que arriba a Mallorca enguany. Avui, els majors han passat a disposició judicial.

Respecte a aquesta onada d’arribada de migrants irregulars amb barques des d’Algèria, el delegat del govern en funcions, Ramon Morey, ha destacat que enguany és un any de rècord. Ha admès que hi ha hagut problemes d’absorció als Centres d’Internament per a Estrangers perquè n’han arribat molts en molt poc temps, però assegura que la taxa de retorn és elevada. A més, ha descartat un efecte crida. Asseguren que surten del seu país per motius econòmics i polítics.

01/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris