X

A la caça dels actius de Thomas Cook

El grup xinès Fosun vol quedar-se amb la marca i el fons suís LMEY, alguns dels hotels a les Illes

01/10/2019

A la caça dels actius de Thomas Cook

Han començat els moviments empresarials per aconseguir els actius de Thomas Cook. Un fons d’inversió suís ha llançat una oferta per comprar una de les empreses propietàries d’hotels de Thomas Cook a les Balears. I un dels accionistes del turoperador, el grup xinès Fosun, vol quedar-se amb la històrica marca de la companyia ara en fallida.

Mentre els invesors preparen les seves ofertes per quedar-se amb les restes de Thomas Cook, els treballadors britànics de l’operador turístic s’han manifestat a Manchester, una de les ciutats més afectades pels 9.000 acomiadaments previstos al Regne Unit. Davant de l’edifici on el Partit Conservador de Boris Johnson celebra el seu congrés, han expressat la seva ràbia. “Ens sentim molt abandonats, tant per la direcció de Thomas Cook com pel govern, per no ajudar-nos quan ho necessitàvem”, ha dit Ian Lilly, que ha perdut la seva feina de tripulant de cabina de l’aerolínia del grup.

El fons suís LMEY Investments, que ja tenia el 50 per cent de Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), una de les societats hoteleres del gegant turístic, vol obtenir la totalitat del pastís. La societat explota 9 hotels, entre els quals hi ha Casa Cook, a Eivissa, i el Sentido Mar Blau, a Mallorca. Una operació que haurà de ser autoritzada pels administradors concursals del turoperador al Regne Unit i que podria servir per pagar els deutes als creditors.

També l’emblemàtic logotip podria tenir un nou propietari. Els mitjans britànics com The Times es fan ressò de l’oferta llançada pel grup xinès Fosun per adquirir la marca Thomas Cook. FOSUN és el principal accionista i també planeja prendre el control de diverses empreses alemanyes del turoperador en fallida.

Thomas Cook Balearics, l’aerolínia amb base a Palma, continua en actiu i operant per a Condor, la filial del grup que ha estat rescatada amb un crèdit pont del govern alemany.

01/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris