X

Recullen en un llibre les receptes antigues de la cuinera Margalida Tous

El xef Andreu Genestra ha reinventat alguns dels plats que ella cuinava per als primers estiuejants

27/09/2019

Recullen en un llibre les receptes antigues de la cuinera Margalida Tous

A Capdepera s’acaba de presentar un receptari que recull les receptes de cuina tradicionals de l’hostal Cas Bombu. L’obra repassa la història d’aquest emblemàtic establiment de Cala Rajada i de la seva cuinera, madò Margalida Tous. A més, el xef Andreu Genestra ha reinterpretat algunes de les receptes que aquesta cuinera gabellina elaborava per als primers estiuejants fa més de 100 anys.

Avui dia, l’establiment el gestionen Toni Garau i el seu fill, Tomeu, que són la quarta i la cinquena generació al capdavant de l’hostal. L’establiment es va fundar el 1885 gràcies a l’empenta de madò Margalida Tous, una cuinera que va captivar els primers estiuejants de Cala Rajada. Més de 100 anys després, amagat dins un calaix, els seus descendents trobaren un receptari. Es tracta d’un recull dels seus plats que varen redactar uns capellans, que estiuejaven a la zona, perquè les receptes no es perdessin.

Totes aquestes receptes s’han recollit ara en un llibre que ha comptat amb la col·laboració d’investigadors locals i del cuiner Andreu Genestra que ha interpretat algunes receptes per adaptar-les als gustos actuals. La més preuada és la de llagosta a la Bomba, que fins ara era secreta. El recull ja és a les llibreries i l’ha editat l’Associació Cultural Cap Vermell.

27/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris