X

Malestar entre els veïnats de sa Garrigueta Rasa davant la possible restauració de la pedrera

L'empresa promotora de la restauració veu inevitable que hi hagi operacions d'extracció

25/09/2019

Malestar entre els veïnats de sa Garrigueta Rasa davant la possible restauració de la pedrera

Al predi de Son Anglada, darrere del polígon de Can Valero, a Palma, els veïnats es mostren molt preocupats pel projecte de restauració de la pedrera de sa Garrigueta Rasa. La Comissió Balear de Medi Ambient ha de tramitar l’avaluació d’impacte ambiental del projecte que la propietat, l’empresa Terral Holding 2005, ha presentat. S’hi preveu el desmantellament de les instal·lacions que ocupen una superfície de 14.600 metres quadrats, la retirada de residus i el condicionament de les pistes i sanejament dels talussos. Per aquesta operació, l’empresa veu inevitable que hi hagi operacions d’extracció. Els veïnats de Son Anglada, Establiments, Es Secar de la Real i Son Roca temen que hi torni a haver explosions.

Des de les diferents associacions de veïns afectades demanen que després de 15 anys tancada i quan la natura ha començat a reforestar la zona no és el moment de fer-hi cap actuació.

El projecte de restauració es troba actualment en fase d’exposició pública i les diferents associacions afectades poden presentar-hi al·legacions fins al pròxim 18 d’octubre. Tampoc no descarten fer mobilitzacions per demanar que no es reprengui l’activitat extractiva ni les explosions a la pedrera.

25/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris