X

Operació de repatriació de turistes de Thomas Cook: cinc vols al dia per a 900 passatgers

Alguns hotels han començat a cobrar per la seva estada als turistes de Thomas Cook

24/09/2019

Operació de repatriació de turistes de Thomas Cook: cinc vols al dia per a 900 passatgers

A les Balears, continua l’operació de repatriació aèria per la fallida de Thomas Cook. Avui estan previstos cinc vols a Palma amb capacitat per a uns 900 passatgers. A Menorca i Eivissa no hi ha avions de rescat previstos per a aquest dimarts.

Actualment, informa la conselleria de Turisme en un comunicat, hi ha uns 36.000 passatgers de Thomas Cook a Mallorca. D’aquests, 22.000 corresponen a Thomas Cook Alemanya, 6.000 a TC Scandinavia, per la qual cosa els afectats britànics serien ara mateixos uns 8.000. Tots tornaran abans del dia 6, assegura la nota. A Eivissa hi ha uns 5.000 i a Menorca altres 3.500.

Mentrestant, alguns hotels de Platja de Palma han començat a demanar als clients de Thomas Cook que paguin per la seva estada. Asseguren que no han hagut de fer fora cap client, entre els quals hi ha alemanys i escandinaus. I que continuen arribant turistes amb paquets de Thomas Cook.

La situació coincideix amb l’anunci per part de Neckermann que suspèn vendes. La major filial alemanya del grup ha anunciat que els clients amb data de sortida els dies 24, 25 o 26 de setembre no poden iniciar el seu viatge, ja que no són acceptats per la companyia aèria o l’hotel com a hostes. I no descarta que hagi de declarar la fallida.

De moment, Thomas Cook Balearics, filial del grup, continua operant. I també Condor, una altra filial alemanya que ha demanat ajuda financera al govern de Berlín. Avui opera 10 vols a Son Sant Joan.

24/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris