X

L’Estat garanteix el descompte del 75% per als residents de les Illes

José Luis Ábalos ho ha assegurat després d'haver anunciat investigacions sobre la renda dels beneficiaris

20/09/2019

L’Estat garanteix el descompte del 75%25 per als residents de les Illes

El Ministre de Foment, José Luis Ábalos, assegura ara que el descompte de resident està garantit. Així li ho ha comunicat el mateix ministre a la presidenta del Govern després d’haver anunciat al Ple del Congrès que s’havia encarregat un estudi a la Universitat Pompeu Fabra per determinar quins són els efectes d’aquestes subvencions.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha escrit avui al seu compte de Twitter que ja ha transmès al ministre Ábalos que el descompte del 75% és un dret col·lectiu que compensa el fet de viure a unes illes. “El desavantatge el patim tots i no té res a veure amb el nivell de renda. Va costar molt aconseguir-lo i si s’ha d’investigar a algú és a qui apuja els preus”, ha declarat Armengol L’executiu balear es reunirà en octubre amb el de Canàries per fer front comú en aquesta qüestió.

El president del PP a les Illes, Biel Company, ha criticat aquesta investigació que “qüestiona el descompte de residents de les Illes”. “Ni una passa enrera en el 75% del descompte de residents en els viatges”, ha declarat.

MÉS per Mallorca ha anat una passa més enllà i ha registrat una iniciativa al Parlament perquè s’investigui si s’ha fet un ús no autoritzat de les dades de la renda dels residents.

L’Associació de Consumidors, CONSUBAL, ha demanat la rectificació del ministre de Foment en funcions o que aclari què ha volgut dir amb aquesta vinculació. D’altra banda, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, ha assegurat que seguiran lluitant pel dret de descompte d’insularitat, independentment de les vegades que s’usi o de la renda que es tingui.


Agències de viatges i consumidors defensen el dret dels residents balears al descompte per viatjar

20/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris