X

Els investigadors determinen que l’accident entre l’helicòpter i l’ultralleuger no va ser per un xoc frontal

Cobra força la hipòtesi que els pilots no es pogueren veure per mor de trobar-se a un angle mort

20/09/2019

Els investigadors determinen que l’accident entre l’helicòpter i l’ultralleuger no va ser per un xoc frontal

No va ser un xoc frontal, aquesta és la primera conclusió, encara provisional, que ha tret la “Comissió d’Investigació d’Accidents Aeris” del Ministeri de Foment sobre l’accident del passat mes d’agost, a la zona d’Inca, en què moriren 7 persones.

El ministeri també està avançant en la investigació de l’accident mortal del pilot de l’IBANAT, Antonio Alfaro, al juny de l’any passat. Recordem que l’aeronau que pilotava va caure al fons de la mar. Queda descartada la hipòtesi dels primers moments que apuntava a un xoc frontal. Els inspectors de la comissió d’investigació d’accidents aeris afirmen, en un primer informe provisional, que l’accident aeri d’Inca es va produir per un xoc frontolateral. Diuen que, en el moment de l’impacte, ambdues aeronaus es trobaven en fase de ruta dels seus respectius vols i les dues duien trajectòries convergents. D’aquesta manera i segons el moviment de les dues naus, l’ultralleuger va experimentar danys al costat dret i l’helicòpter a l’esquerre.

Cobra força la hipòtesi que els pilots no es pogueren veure per mor de trobar-se a un angle mort. Aquesta teoria però l’haurà de confirmar l’informe final de la comissió que es pot perllongar més d’un any, com en el cas de l’accident de l’avioneta de l’Ibanat accidentada el mes de juny del 2018 a Pollença.

Ara, la comissió d’investigació del ministeri de Foment fa fet pública la feina feta. Els inspectors han pogut reconstruir la trajectòria de l’Air Tractor des que es va enlairar fins que va caure a la mar i juntament amb la companyia constructora del motor, l’americana Pratt & Whitney han inspeccionat les restes i han determinat si la nau ja va caure a la mar amb el motor aturat. El resultat de totes aquestes investigacions es coneixeran a l’informe tècnic definitiu.

20/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris