X

Urdangarin surt de la presó pel seus propis mitjans per fer un voluntariat

El jutge de Vigilància Penitenciària ha autoritzat que l'exduc de Palma surti de la presó dues vegades per setmana i un màxim de vuit hores al dia

19/09/2019

Urdangarin surt de la presó pel seus propis mitjans per fer un voluntariat

Foto: EFE/JJ Guillén.

Iñaki Urdangarin ha sortit aquest dijous, poc abans de les 9 hores, per primera vegada de la presó de Brieva (Àvila) en compliment del permís concedit per un jutge perquè realitzi voluntariat amb discapacitats en una institució religiosa de Pozuelo (Madrid), han informat fonts penitenciàries.

El jutge de Vigilància Penitenciària ha autoritzat que Urdangarin surti de la presó dues vegades per setmana i un màxim de vuit hores al dia. La decisió es fonamenta en aplicació de l’article 117 del Règim Penitenciari sobre “mesures per a l’execució de programes especialitzats per a presos de segon grau”, com és el cas d’Urdangarin.

El cunyat del Rei compleix una condemna de cinc anys i deu mesos. Compleix la quarta part el 28 de novembre de 2019, i és llavors quan pot sol·licitar permisos ordinaris. El 19 de juny de 2018 va ingressar en la presó de dones de Brieva i, des de llavors, ha estat en un mòdul en el qual no té contacte amb altres reclusos. La pena la compleix íntegrament el 9 d’abril de 2024.

19/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris