X

Les 11 espases descobertes a Formentera es restauraran al MAEF abans d’exhibir-les

La Policlínica del Roser ha fet una radiografia d'una de les onze armes que evidencia que davall la capa de sorra està en bon estat

18/09/2019

Les 11 espases descobertes a Formentera es restauraran al MAEF abans d’exhibir-les

Les 11 espases trobades a la zona des Caló, a Formentera, a uns 10 metres de fondària, ja es troben a les instal·lacions del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF).

A partir d’ara s’enceta un procés de restauració, lent i meticulós, que podria perllongar-se mesos, fins i tot durant més d’un any abans que les espases del segle XIX puguin ser exposades al públic. La silueta de la seva empunyadura de combat s’insinua sota una capa formigonada de sorra i fauna marina . Encara és aviat per conèixer la seva procedència. Si es tracta d’espases espanyoles, els experts creuen que han de dur gravat un segell de la Reial Fàbrica d’Armes de Toledo.

A la Policlínica del Roser ja s’ha fet una radiografia que evidencia que davall la capa de sorra es manté en bon estat. Fa dues setmanes, que una de les 11 espases es troba dins un recipient amb aigua salada. Progressivament, en els pròxims mesos, s’anirà canviant d’aigua salada a dolça, amb l’objectiu de conèixer qui la va poder empunyar.

18/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris