X

Classe pràctica d’història i arqueologia als Closos de Can Gaià

La intenció d'aquest projecte és que a finals de l'any 2020 tots aquests terrenys es converteixin en un parc prehistòric

14/09/2019

Classe pràctica d’història i arqueologia als Closos de Can Gaià

Desenes d’infants han fet avui una classe pràctica d’història. Ha estat al jaciment dels Closos de Can Gaià a Portocolom. L’assentament ha acollit la setena edició de la Diada Viu la Prehistòria. Una jornada que pretén acostar a la ciutadania l’estil de vida de l’Edat de Bronze.

La d’avui ha estat una sessió per descobrir com vivien en aquest poblat fa 2.500 anys. La intenció d’aquest projecte és que a finals de l’any 2020 tots aquests terrenys es converteixin en un parc prehistòric. El pressupost: 1.150.000 euros, obtinguts de l’Impost del Turisme Sostenible. Es tracta d’atreure turistes interessats en la cultura i el patrimoni.

Avui els més petits han participat en tallers on han pogut fer d’arqueòlegs, viure in situ com ho feien els nostres avantpassats durant d’Edat de Bronze.

Als voluntaris i estudiants els atreu aquesta iniciativa, aprenen com eren les civilitzacions fa milers d’anys a partir de les troballes.

Durant aquesta diada de la prehistòria els nins han après a fer eines, cuinar pa, desenterrar ossos i ceràmiques i construir navetes. El projecte, encapçalat per la UIB i l’Ajuntament de Felanitx vol també construir la rèplica d’una naveta a mida real, de 4 metres d’altura.

14/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris