X

Una dona iraniana demana asil a Eivissa per causes religioses

Va ser detinguda després de passar per cinc països en 44 dies

10/09/2019

Una dona iraniana demana asil a Eivissa per causes religioses

Una dona iraniana ha estat detinguda a Eivissa quan fugia del seu país. Allà s’enfronta a penes de presó o, fins i tot, de mort per haver-se convertit al cristianisme. Aquest dimarts, un grup de dones de col·lectius feministes de l’illa l’han acompanyada a la comissaria de la Policia Nacional per demanar-ne l’asil per causes religioses.

Gazaleh té 35 anys i va néixer a Teheran. Va ser detinguda a Eivissa després de passar per cinc països en 44 dies. Al seu país s’enfronta a penes de presó o inclús de mort per haver-se convertit al cristianisme i no voler portar el vel islàmic obligatori. A Turquia van cobrar-li 16.000 dòlars per un passaport brasiler il·legal. En el moment de la seva detenció va patir un atac d’ansietat i va ser atesa a un centre de salut on treballa la persona que l’ha acollit.

Dimarts matí, va anar a comissaria a presentar una sol·licitud d’asil. Delegació del Govern ha assegurat que Gazaleh té, ara mateix, dos procediments oberts: un d’ells per viatjar amb documentació falsa, que suposa l’inici d’un expedient d’expulsió i la sol·licitud d’asil, pendent de la resolució de Madrid.

10/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris