X

El mapa dels pobles sense policia de Mallorca

Mancor de la Vall, Estellencs, Ariany i Petra no en tenen, i Banyalbufar, Búger i Costitx just en tenen un

09/09/2019

El mapa dels pobles sense policia de Mallorca

Mancor de la Vall ha quedat sense l’únic policia que tenia fins ara perquè ha demanat una excedència de 5 anys. Els mancorins, però, no són els únics de Mallorca sense agent al poble. Segons fonts de la FELIB, a altres 3 localitats tampoc no tenen cap agent propi.

Pels carrers de Mancor de la Vall ja no patrulla en Boni, l’home que ho ha fet durant els darrers 12 anys. L’agent ha accedit a una plaça a Palma, i el poble queda sense policia.

Però sí que n’arribarà un altre. Un pic publicada l’oferta de l’Ajuntament al BOIB, ara queda esperar que algú l’accepti.

Mentre arriba el substitut, en casos de festes i fires, es fa com a altres bandes: requerir l’ajuda de policies d’altres pobles. Per al dia a dia…

El de Mancor no és un cas únic. A Estellencs tampoc no tenen cap policia. A Ariany i Petra en tenien un, però estan de baixa. I a Banyalbufar, Búger o Costitx just en tenen un. Un dèficit afegit al de pràcticament tots els ajuntaments.

La llei estipula que els municipis de manco de 2.000 habitants no estan obligats a tenir policies locals. Un fet que en àmbit administratiu també perjudica els pobles petits a l’hora de cobrir les baixes amb agilitat.

09/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris