X

Fornalutx ha celebrat avui la baixada del bou que s’ha desenvolupat sense incidents

Representants del col·lectiu animalista han tornat a reclamar l'abolició de festes amb la participació d'animals

06/09/2019

Fornalutx ha celebrat avui la baixada del bou que s’ha desenvolupat sense incidents

A les 8 del dematí el bou, anomenat Rap, ha començat la davallada cap al poble i ha resseguit el camí de la finca dels Maiols, on l’animal ha passat la nit. Moltes han estat les persones que no s’han volgut perdre la festa des de bon començament i que anaven darrere el bou durant tot el recorregut. Per primer pic, els homes que conduïen l’animal anaven vestits de pagesos.

Un dels moments més esperats ha estat el de l’arribada del bou a la plaça d’Espanya, on ha estat coronat. A part de molt de públic que no s’ha volgut perdre aquest moment, allà l’esperaven representants del col·lectiu animalista que reclamaven l’abolició de festes amb la participació d’animals. A diferència d’altres anys, enguany no s’hi ha produït cap incident. Aquest era el tercer any que la festa es feia d’acord amb la Llei balear de protecció animal.

Després de la coronació el bou, un exemplar de raça mallorquina ha seguit el seu recorregut fins arribar al carrer de sa Font on l’esperava el remolc amb què ha retornat a la finca de Can Perdiu de Campos.

06/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris