X

Un jutjat de Palma arxiva la demanda d’exiliats cubans contra Melià

La família Sánchez Hill, lligada a la sucrera Santa Lucía, va presentar la demanda a Palma

03/09/2019

Un jutjat de Palma arxiva la demanda d’exiliats cubans contra Melià

Un jutjat de Palma ha donat la raó a la cadena hotelera Melià i ha arxivat la demanda d’exiliats cubans contra la cadena hotelera per l’explotació de dos hotels a l’illa caribenya. La sala considera que no té jurisdicció, ni la justícia espanyola competència internacional, per actuar. La interlocutòria no és ferma i es pot recórrer davant l’Audiència Provincial.

La família Sánchez Hill, lligada a la sucrera Santa Lucía, va presentar la demanda a Palma perquè Melià hi té la seva seu. Consideren que l’hotelera mallorquina els ha de compensar econòmicament per explotar dos establiments ubicats ens uns terrenys que, l’any 1960, el govern revolucionari cubà els va expropiar de manera il·legítima.

La interlocutòria destaca que els terrenys són actualment propietat de Gaviota SA, una societat del govern cubà que autoritza Melià a explotar-los. Per això, la jutgessa considera que la demanda no qüestiona aquesta relació mercantil entre les dues empreses, sinó la validesa del títol de propietat que Cuba va adquirir sobre els terrenys. I aquí rau la decisió de la jutgessa: els tribunals espanyols no tenen competència internacional per resoldre plets sobre béns immobles ubicats fora del territori nacional.

Per això, el jutjat de primera instància número 24 de Palma desestima la demanda i l’arxiva per falta de jurisdicció. En la interlocutòria, la jutgessa també condemna els germans Sánchez Hill a pagar les costes derivades d’aquest procés.

03/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris