X

Baixa un 10% les comandes de llibres de text, segons el sector de distribució

Més d'un 71% de famílies espanyoles recorreran enguany a comprar a internet per omplir les motxilles dels infants

02/09/2019

Baixa un 10%25 les comandes de llibres de text, segons el sector de distribució

A punt per a la tornada a l’escola i els llibres de text ja estan gairebé repartits i lliurats. Entre 100 i 300 € costa un lot de llibres per alumne i curs. Segons el sector de distribució, enguany preveuen una baixada en les seves comandes: “Ara mateix tenim prop de 1.400 comandes, això ens fa pensar que acabarem la campanya amb una baixada d’un 10% mes o menys respecte l’any passat”, assenyala Maria Berga, responsable de màrqueting de Distribuïdora Rotger.

La compra per internet n’és la raó, apunta Berga, i és que, segons estadístiques del sector en línia, més d’un 71% de famílies espanyoles recorreran enguany a webs de distribuïdores per omplir les motxilles dels infants.

Les famílies, però, intenten minimitzar-ne les despeses amb la reutilització de llibres.

Els llibreters encaren una campanya semblant a la d’altres anys, quan a les comandes, però critiquen la venda que fan les editorials directament a associacions de pares i mares. “Les condicions de llibres de text per les llibreries són molt més restrictives”, explica Laia Alegret, de la Llibreria Drac Màgic de Palma, i això fa que “sigui molt difícil jugar perquè no jugues en les mateixes condicions”.

Per a l’any que ve, les escoles no podran exigir la compra de material en un determinat establiment ni al mateix centre educatiu, tal i com va aprovar el Govern en el nou Decret d’escolarització.

02/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris