X

La CAEB manté que la intoxicació al restaurant oriental és una excepció

Ja són 78 els intoxicats després de menjar al Dragon Sushi del carrer Blanquerna de Palma

31/08/2019

La CAEB manté que la intoxicació al restaurant oriental és una excepció

Ja són 78 els intoxicats després de menjar al restaurant Dragon Sushi del carrer Blanquerna de Palma. Segons les darreres dades de la direcció general de Salut Pública, n’hi ha 13 que han donat positiu en salmonel·losi.

Els restauradors defensen que mig miler de professionals participen cada any en tallers de seguretat alimentària i mantenen que el que ha passat al restaurant oriental és una excepció. CAEB Restauració qualifica de barbaritat que no es pot permetre el brot de salmonel·losi ocorregut el cap de setmana passat a un restaurant de Palma.

Aquesta patronal explica que la formació en manipulació d’aliments i seguretat alimentària és fonamental per evitar aquests fets. La CAEB afirma que cada any organitzen 24 tallers en aquest sentit, als quals assisteixen unes 500 persones. Una formació gens costosa dirigida a empresaris i treballadors que no dura més de quatre hores.

Mallorca té 11.000 restaurants i la patronal CAEB reclama confiança als comsumidors ja que la salmonel·losi s’ha generat només a un establiment.

El servei de Medicina Interna de Son Espases afirma que no s’han de considerar normals aquests brots i que s’ha d’anar molt alerta a l’hora de cuinar els aliments.

En general, els afectats pateixen quadres de diarrea aguda i solen curar-se en qüestió de dies mitjançant rehidratació oral. Però, de vegades, és necessària l’hospitalització per realitzar rehidratació intravenosa. En casos molt puntuals, pot comportar complicacions greus, com malalties renals.

31/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris