X

El Consell i l’Ajuntament de Felanitx refermen el compromís de convertir El Sindicat en un centre cultural

Les primeres actuacions consistiran en tancar el recinte per evitar la degradació i en modificar les normes subsidiàries per canviar els usos de l'espai

30/08/2019

El Consell i l’Ajuntament de Felanitx refermen el compromís de convertir El Sindicat en un centre cultural

El Sindicat de Felanitx serà un centre d’arts plàstiques amb Miquel Barceló com a protagonista destacat. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de l’Ajuntament felanitxer, Jaume Montserrat, han refermat el compromís d’ambdues institucions per convertir l’antic celler cooperatiu en un centre cultural.

Tot i que les pintades i els residus s’amunteguen a El Sindicat,  l’estat de degradació i abandonament de la zona podria tenir els dies comptats. El passat mes de juny, el Consell va adquirir l’edifici per gairebé 2 milions d’euros. Ara, la institució insular i l’Ajuntament felanitxer es proposen reconvertir l’espai en un Centre Internacional d’Arts Plàstiques dedicat a l’artista Miquel Barceló.

Les primeres actuacions consistiran en tancar el recinte per evitar la degradació i els actes vandàlics en el conjunt arquitectònic. També es crearà una comissió de treball entre el Govern, el Consell, l’Ajuntament i el sector privat per decidir els usos de l’espai i gestionar el futur centre cultural. Això serà possible després de modificar les normes subsidiàries de Felanitx.

L’Ajuntament ja en va modificar el Pla General per permetre la implantació de nous hotels d’interior a la zona antiga de Portocolom i de Felanitx. El projecte ja ha rebut 1.500 al·legacions.

Salvem Portocolom demana la paralització del projecte en considerar que l’actuació afegiria 300 places turístiques al municipi.

 

30/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris