X

Felanitx celebra avui un ‘Cosso’ festiu i multitudinari

Els regidors de Felanitx han fet el tradicional pas sota pal·li

28/08/2019

Felanitx celebra avui un ‘Cosso’ festiu i multitudinari

A les 8:00 hores a la plaça de la Font, com ja és tradicional, els cosseros invoquen la Quica per fer-la ressucitar. Així és com comencen un any més les festes de Sant Agustí de Felanitx. Però les del Cosso no s’enceten fins que el pregoner fa el seu discurs.

Enguany Bernat Bordoy de “Can Llenya” és l’encarregat del pregó. És també una persona molt apreciada dins el poble perque és el gelater que durant molt anys obsequia als felanitxers el dia de Sant Agustí amb un polo. Bordoy disfressat de Frozen ha saludat tots als assistents també els de fora poble.

La festa del Cosso va començar l’any 1983 i any rere any hi ha augmentat el nombre d’assistents. I cada any més augmenten les mesures de seguretat. Enguany s’hi han desplegat una cinquantena d’agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil. Com l’any passat, s’hi ha prohibit el botellot, l’accés al poble en cotxe, i fa 15 dies que es va acabar el termini per demanar llicència d’instal·lació de barres al carrer.

El balanç de l’any passat va ser de 12 intoxicacions etíliques, mostradors i mobiliari urbà romputs i també nombrosos retrovisors de vehicles estacionats al poble.

28/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris