X

Se suavitza la guerra comercial entre els EUA i la Xina

Trump anuncia durant el G7 que Pequín està disposat a negociar

26/08/2019

Se suavitza la guerra comercial entre els EUA i la Xina

Nou gir a l’inici de la darrera jornada de la cimera del G7 a Biarritz. Aquesta vegada, ha estat Donald Trump qui ha donat la sorpresa, i ha dit que el govern xinès està disposat a tornar a les negociacions comercials amb els Estats Units.

Pel que fa a la visita inesperada del ministre d’Afers Exteriors iranià, Yavad Zarif, Trump li ha llevat importància. Diu que el president francès i amfitrió de la cimera, Emmanuel Macron, li va demanar la seva aprovació abans de convidar el representant de Teheran.

En un dematí de trobades bilaterals, també han fet la reunió de treball sobre clima. Un dels temes de l’agenda: les ajudes a les zones afectades pels incendis a l’Amazònia. El G7 ha acordat destinar 20 milions de dòlars per combatre el foc que crema a l’Amazònia.

Les diferències amb qüestions com el canvi climàtic o les relacions amb l’Iran faran que la cimera del G7 acabi avui sense el tradicional comunicat conjunt de les velles potències mundials, com ja va passar a la de l’any passat al Canadà.

26/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris