X

Dues vagues en un cap de setmana: les kellys d’Eivissa i els treballadors del control de passaports de l’aeroport de Palma

24/08/2019

Dues vagues en un cap de setmana: les kellys d’Eivissa i els treballadors del control de passaports de l’aeroport de Palma

Palma

Pendents avui de l’aeroport de Palma on, des d’aquesta mitjanit, els treballadors del control de passaports estan d’aturada temporal per reclamar millores en les seves condicions laborals. Segons el comitè d’empresa, el seguiment està sent d’un 100%, això  s’està complint amb els serveis mínims, els quals representen a un 62% del personal.

La vaga ja comença a afectar l’operativa habitual de Son Sant Joan. Hernan Nogués, delegat del control de passaports de l’aeroport de Palma, ha explicat als micròfons d’IB3 ràdio que en aquests moments ja s’estan conformant cues d’uns 30 minuts als controls de passaport, tant d’entrada com de sortida. Una demora que augmentarà a mesura que vagin arribant els vols programats amb destinació o sortida a Anglaterra, devers 150 durant la jornada d’avui.

Durant el dia d’ahir, divendres, els representants dels treballadors es van reunir amb Acciona Facility Servicel’empresa adjudicatària del servei, i membres de la conselleria de salut. L’empresa s’ha compromès a augmentar 75 euros bruts a la nòmina dels treballadors que estan contractats a jornada completa i a passar al 30% de treballadors temporals a fixos discontinus pel pròxim estiu. Tot i això, diuen que aquest acord no és suficient.

Eivissa

Per una altra part, a Eivissa, avui també ha començat la vaga de les cambreres de pis a Eivissa i Formentera. Asseguren que la faran tot i haver denunciat que han rebut pressions per part de la patronal perquè no fessin vaga. La Federació Hotelera ho nega i apunta que és il·legal i que perdran el dret a dormir als seus llocs de feina durant els dos dies d’aturada. pendents perquè les ‘kellys’ no rebin coaccions durant el cap de setmana d’aturades.

Durant aquest cap de setmana, dos advocats estaran pendents perquè les cambreres de pisos convocades a la vaga no experimentin assetjament o els prohibeixin el dret a vaga, segons ha avançat el sindicat CGT. Aquests dos lletrats s’encarregaran de posar en coneixement del jutjat de guàrdia qualsevol d’aquestes situacions que es puguin donar durant els dos dies d’aturades.

Per la seva banda, alguns hotelers han desmentit que es coaccionin les cambreres que es vulguin unir a la vaga. A l’hotel Caribe, de Santa Eulària, aquest cap de setmana hi haurà dues cambreres de guàrdia quan, normalment, només n’hi ha una.

Durant el cap de setmana, els piquets informatius recorreran platja d’en Bossa i Sant Antoni. Diumenge hi ha convocada una manifestació a Vila que anirà des del parc de la Pau fins a Vara de Rey. La sortida està prevista a les 19.30 h.

24/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris