X

El Seminari Nou serà l’alberg temporal dels ocupants de l’Open Arms

S' habilitarà l’espai de forma provisional gràcies a un acord entre el Govern i el Bisbat de Mallorca

20/08/2019

El Seminari Nou serà l’alberg temporal dels ocupants de l’Open Arms

El Seminari Nou serà l’alberg temporal dels 99 ocupants de l’Open Arms. Un espai que segons la Consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, “és un bon equipament perquè té moltes habitacions, banys, cuina i espais comuns. A més, ara mateix no està ocupat i no afectarà  altres espais comunitaris possibles.” Un espai que serà equipat amb el mobiliari de l’alberg de La Victòria. Aprofitant que  aquest alberg d’Alcúdia està tancat s’aprofitaran els seus matalassos, llits, roba de llits i mobiliari del menjador.

El Seminari Nou que ara s’emprarà de forma temporal mentre aquestes persones són reubicades altres països d’Europa. Durant els propers dies i a l’espera que arribi el vaixell d’Open Arms es faran petites feines per acabar de condicionar l’espai. Previsiblement els migrants arribaran a l’illa aquesta setmana.

Segons la delegació de govern ja està previst el protocol que seguiran una vegada hagin arribat al port de Palma. A les primeres hores identificaran els ocupants. Després seran traslladats al Seminari. La seva estança estarà gestionada per Creu Roja a traves d’un conveni signat amb el govern central. Cal recordar que les Illes Balears es varen declarar terra d’acollida al març de 2017 arran de la crisi de l’Aquarius i es declarà solidària amb les dificultats i els perills que viu molta gent a la mediterrània.


Un vaixell espanyol recollirà els refugiats de l’Open Arms i els durà cap al port de Palma

20/08/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris